Giorgiana Hosu, care a demisionat săptămâna trecută de la șefia DIICOT după condamnarea soțului ei la închisoare cu suspendare, va fi procuror în cadrul Parchetului General.

Secția de procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a aporbat miercuri solicitarea acesteia.

Dan Hosu, soțul fostei șefe DIICOT, Giorgiana Hosu, a fost condamnat joi la 3 ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de corupție. Cu toate că decizia nu este definitivă, șefa parchetului anti-mafia a demisionat din funcție.

Ministrul justiției, Cătălin Predoiu, a avut joi o întrevedere cu Giorgiana Hosu și Oana Daniela Pâțu, procurorul-șef adjunct al DIICOT.

"În cadrul întrevederii, ministrul Justiției a fost informat de Elena Giorgiana Hosu de decizia sa de a demisiona din funcția de procuror-șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism, precum și despre faptul că decizia a fost deîndată înaintată de aceasta către CSM - Secția pentru procurori", se precizează într-un comunicat al ministerului.

Ministerul Justiției menționează că demisia procurorului-șef DIICOT a fost motivată de preocuparea de a proteja credibilitatea instituției și a avut la bază un context cu care nu a avut vreo legătură și din cauze care nu îi sunt imputabile.

Conducerea DIICOT este asigurată de procurorul-șef adjunct DIICOT, Oana Daniela Pâțu, în conformitate cu prevederile legale.

Klaus Iohannis și Cătălin Predoiu au fost criticați pentru decizia de propunere și de numire a Giorgianei Hosu la conducerea DIICOT, mai ales după ce Consiliul Superior al Magistraturii a dat un aviz negativ.

+++

Dan Hosu a fost condamnat în dosarul "Carpatica Asig", pentru săvârșirea infracțiunilor de instigare la acces ilegal la un sistem informatic și instigare la folosirea de informații care nu sunt destinate publicității.