Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat joi că fostul ministru de Finanțe, Darius Vâlcov, ar putea fi predat autorităților competente din România, conform undei decizi a Curții de Apel Napoli.

"Astăzi, 20 iulie, Curtea de Apel Napoli a dispus predarea lui Darius Vâlcov autorităților competente din România, în baza mandatului european de arestare emis la 03.05.2023, de către Tribunalul București, pentru executarea pedepsei de 6 ani de închisoare", a transmis Gorghiu printr-un comunicat de presă.

Ea mai spune că Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs în termen de 5 zile, la Curtea de Casație a Italiei.

Darius Vâlcov a fost condamnat la începutul lunii mai definitiv la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul lingourilor de aur și a tablourilor ascunse în pereți și completează șirul celor care au fugit din țară înainte de a apuca să fie condamnați definitiv. Lista unor "celebri fugari", conform Agerpres, este formată din: Dragoș Săvulescu (fost finanțator al clubului Dinamo), Alina Bica (fosta șefă a DIICOT), Ionel Avram (președintele CJ Neamț), Daniel Dragomir (fost ofițer al SRI), Marian Zlotea (fost șef al ANSVSA) sau Mario Iorgulescu (fiul șefului LPF).

Vâlcov, dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat, s-a predat ulterior la o secție de Poliție din Napoli.