Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, transmite că, pe baza bugetului pe 2024, se vor putea realiza investițiile necesare în sistemul penitenciar, cu obiectivul de finalizare în anul 2024 a unui număr de 3.000 de locuri de cazare.

"Justiția e pentru oameni! Este serviciul care arată că suntem o țară care își respectă cetățenii. Investițiile propuse în bugetul Ministerului Justiției sunt pentru dezvoltarea infrastructurii sistemului judiciar, pentru săli de judecată moderne, instalații de sonorizare bune, dosar electronic performant, adică un act de justiție desfășurat în bune condiții pentru justițiabil", a transmis Alina Gorghiu într-un mesaj pe Facebook.

Ea a mai spus că sunt 4 obiective în execuție, 5 cu proiectarea finalizată și 14 în curs de proiectare. Fondurile permit derularea programelor cu finanțare rambursabilă, printre care e și Cartierul pentru justiție.

Din acest program, unele sedii de instanțe sunt practic finalizate, la Costesti, în județul Argeș, și la Horezu, în județul Vâlcea.

Va fi derulat și proiectul de dezvoltare a sistemului electronic de management al cauzelor ECRIS V.

De asemenea, a mai spus Gorghiu, proiectele noilor penitenciare de la Berceni (jud. Prahova) și Unguriu (jud. Buzău) vor continua în condiții normale.

Bugetul propus pentru Ministerul Justiției este de aproximativ 5,12 mld lei credite de angajament și aproximativ 3,018 mld lei credite bugetare.