Tudorel Toader a anunțat că se va organiza concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei secții. Din comisie vor face parte un procuror și trei judecători din CSM.

„Guvernul a adoptat astăzi ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru operaţionalizarea secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie (...) Pe data de 23 iulie, a intrat în vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Printre altele, legea 207 prevede înfiinţarea acelei mult discutate secţii speciale pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, a declarat Tudorel Toader.

Conform legii, secția trebuie să-și înceapă activitatea în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, iar la CSM nu au fost demarate procedurile pentru operaţionalizarea secţiei, în condiţiile în care din 23 octombrie DNA nu mai are competenţă să investigheze acele fapte din justiţie.

Toader a declarat că secția va prelua până pe 23 octombrie de la DNA toate dosarele care privesc magistrați, inclusiv cele soluționate în trecut.

Secția va funcționa cu 15 procurori. Șefii secției vor fi numiți în urma unui concurs, iar din comisie vor face parte trei judecători și un procuror din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.