Tudorel Toader a anunțat că se va organiza concurs pentru ocuparea funcțiilor de conducere ale acestei secții. Din comisie vor face parte un procuror și trei judecători din CSM.

„Guvernul a adoptat astăzi ordonanța de urgență privind unele măsuri pentru operaționalizarea secției de investigare a infracțiunilor din justiție (...) Pe data de 23 iulie, a intrat în vigoare legea 207 pentru modificarea legii 304/2004 privind organizarea judiciară. Printre altele, legea 207 prevede înființarea acelei mult discutate secții speciale pentru investigarea infracțiunilor din justiție”, a declarat Tudorel Toader.

Conform legii, secția trebuie să-și înceapă activitatea în termen de șase luni de la intrarea în vigoare a legii, iar la CSM nu au fost demarate procedurile pentru operaționalizarea secției, în condițiile în care din 23 octombrie DNA nu mai are competență să investigheze acele fapte din justiție.

Toader a declarat că secția va prelua până pe 23 octombrie de la DNA toate dosarele care privesc magistrați, inclusiv cele soluționate în trecut.

Secția va funcționa cu 15 procurori. Șefii secției vor fi numiți în urma unui concurs, iar din comisie vor face parte trei judecători și un procuror din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.