Compania lui Dan Condrea este acuzată de săvârșirea a 340 de infracțiuni de înșelăciune (șapte având consecințe deosebit de grave), uz de fals (61 acte materiale), și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

În dosarul trimis luni Tribunalului București de Parchetul General sunt acuzați și directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, pentru săvârșirea infracțiunii de fals în înscrisuri sub semnătură privată (49 de acte materiale) și participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, precum și Mihai Leva, șef de producție al companiei, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (33 acte materiale) și complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, scrie Agerpres.

Astfel, la zece luni de la începerea ancheteti în cazul dezinfectanților diluați vânduți în spitalele din România, dosarul ajunge la judecători.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, în perioada 1 iunie 2010-16 mai 2016, SC Hexi Pharma CO SRL a indus în eroare reprezentanții a 340 de unități sanitare „prin prezentarea ca adevărată a unor calități mincinoase ale produselor proprii”, referitoare la concentrația substanțelor active și la eficiența biocidă, precum și prin utilizarea de mijloace frauduloase constând în etichete și alte înscrisuri ce atestă elemente de conformitate nereale, determinându-i în acest mod să încheie contracte de achiziție de produse biocide și pricinuindu-le o pagubă.

Totodată, în intervalul 12 octombrie 2012-9 martie 2016, Hexi Pharma CO SRL a folosit la Comisia Națională pentru Produse Biocide 61 de înscrisuri (fișe de prezentare ale produselor proprii, fișe cu date de securitate și declarații de substanță activă) în vederea obținerii avizului de plasare pe piață a produselor, documente conținând mențiuni necorespunzătoare adevărului.

Procurorii mai arată că, în intervalul 1 iunie 2010-16 mai 2016, prin plasarea pe piața din România, la cvasitotalitatea unităților sanitare de dimensiuni mari din țară, a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, micobactericid, Hexi Pharma CO SRL a înlesnit cu intenție nerespectarea de către membrii personalului medical de specialitate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor nosocomiale (boli infectocontagioase).

Flori Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, a coordonat activitatea de vânzări desfășurată de companie, în timp ce Mihai Leva, în calitate de șef de producție, a ajutat la plasarea pe piața din România, la unitățile sanitare de dimensiuni mari din țară, a unor produse biocide ineficiente sub aspect bactericid, fungicid, sporicid, micobactericid.

Parchetul a dispus clasarea cauzei față de Dan Condrea, acționar la SC Hexi Pharma CO SRL la data comiterii infracțiunilor, întrucât a intervenit decesul acestuia. S-a mai dispus de către procurori menținerea măsurilor asigurătorii instituite asupra mai multor bunuri ale lui Dan Condrea, respectiv bunuri imobile (terenuri și apartamente) și bunuri mobile (conturi bancare indisponibilizate).