Georgiana Hosu, propunerea lui Tudorel Toader pentru preluarea funcției de procuror șef al DIICOT, susține că procurorul este singurul care face anchetă.

Giorgiana Hosu susține că funcția pentru care candidează va rămâne din nou vacantă în cazul în care se poate demonstra că ofițerii Serviciului Român de Informații au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar al Direcției.

„DIICOT are în competență exclusivă infracțiunile de combatere a terorismului și a securității naționale. Ca atare, colaborarea cu Serviciul Român de Informații este nu firească și îndreptățită de lege, este vitală. De exemplu, în caz de intervenție antiteroristă sau în caz de intervenție contrateroristă, procurorul DIICOT este singurul desemnat să participe în mijlocul acelui eveniment alături de SRI. Procurorul conduce. Eu mai merg un pic mai departe și spun că, dacă se poate demonstra sau s-ar putea demonstra de către cineva că ofițerii Serviciului Român de Informații au făcut anchetă sau acte de cercetare penală într-un dosar DIICOT, atunci funcția de procuror șef adjunct o să rămână din nou vacantă”, a spus Giorgiana Hosu.

Giorgiana Hosu, propusă de ministrul Justiției pentru ocuparea funcției de procuror șef adjunct al DIICOT, a susținut marți interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. În prezent, Hosu este delegată în aceeași funcție pentru care susține interviul.

Georgiana Hosu a mai fost procuror șef adjunct la DIICOT în perioada în care Alina Bica și apoi Daniel Horodniceanu au ocupat funcția de șef al instituției.