Cu o zi înainte de Crăciun, au fost pronunțate mai multe sentințe de condamnare pentru politicieni și alte personalități.

Fostul președinte liberal al Camerei Deputaților Bogdan Olteanu a fost condamnat marți la șapte de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, într-un dosar în care este acuzat că a primit un milion de euro de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

Tribunalul București a dispus și confiscarea unui milion de euro, reprezentând suma traficată.

Decizia nu este definitivă.

Trimis în judecată de DNA în octombrie 2016, Bogdan Olteanu a fost acuzat că, în perioada iulie - noiembrie 2008, pe când era președinte al Camerei Deputaților, a solicitat și primit de la omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu un milion de euro și sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcția de guvernator al Deltei Dunării.

Tot Tribunalul București a decis mai multe condamnări în dosarul Giga TV.

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc a fost condamnat la 3 ani închisoare cu executare, iar fosta șefă a Consiliului Național al Audiovizualului Laura Georgescu a primit 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare. Totodată, fostul primar al municipiului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan ”Pinalti” a fost condamnat la 3 ani și 9 luni închisoare cu executare, iar Narcisa Iorga, fostă membră CNA, a fost condamnată la 3 ani închisoare.

Decizia nu este definitivă.

În iulie 2015, Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc, Gheorghe Ștefan și Narcisa Iorga au fost trimiși în judecată de DNA pentru fapte de corupție. 

Hrebenciuc a influențat funcționari din cadrul CNA pentru ca această instituție să revină asupra deciziei de retragere a licenței postului Giga TV, controlat de primarul din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan "Pinalti”.