Înalta Curte a decis definitiv care va fi prima instanță unde vor fi judecate Elena Udrea și Ioana Băsescu, după ce judecătorii de la Curtea de Apel București au spus că nu este de competența lor.

Curtea Supremă a făcut lumină în cazul judecării dosarului ce privește finanțarea campaniei electorale din 2009 a fostului președinte Traian Băsescu. Cazul va ajunge mai întâi pe masa unui judecător de cameră preliminară din cadrul Curții de Apel București.

Inițial, judecătorii de la CAB au trimis dosarul la Înalta Curte de Casație și Justiție, motivând că nu este de competența lor. ICCJ a decis marți definitiv că este de competența CAB.

DNA a trimis-o în judecată pe Ioana Băsescu, fiica fostului președinte al României, pe care o acuză de instigare la delapidare și instigare la spălare de bani. În același dosar, procurorii au trimis-o în judecată și pe Elena Udrea, apropiată a lui Traian Băsescu și fost ministru al Dezvoltării Regionale și Turismului, pentru instigare la luare de mită (2 fapte), spălare de bani.

Și Dan Andronic, patronul publicației EVZ, va răspunde în fața judecătorilor la acuzațiile de mărturie mincinoasă și favorizarea făptuitorului.