Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis marți reabilitarea judecătorească a fostului premier Adrian Năstase. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată în cel mult 10 zile de la comunicarea ei.

ÎCCJ a decis reabilitarea lui Năastase în urma celor două condamnări cu închisoarea - una de doi ani, cealaltă - de patru ani.  Este vorba despre dosarele "Trofeul Calității" și "Zambaccian". 

"Admite cererea de reabilitarea judecătorească formulată de petentul Năstase Adrian. Dispune reabilitarea judecătorească a petentului Năstase Adrian cu privire la pedeapsa de 2 ani închisoare (…) și pedeapsa de 4 ani închisoare (…), pedepse ce au fost contopite prin sentința penală nr. 1385/08.05.2014 pronunțată de Tribunalul București - Secția I Penală, în dosarul nr. 1745/3/2014* (…) stabilindu-se o pedeapsă rezultantă de 4 ani și 6 luni închisoare”, potrivit minutei instanței.

Fostul premier a fost încarcerat în perioada  26 iunie 2012 -18 martie 2013. Printr-o decizie a Tribunalului București, acesta a fost eliberat condiționat.