Fostul ministru Ilan Laufer este audiat la această oră la Direcția de Investigare a Criminalității Economice, în calitate de suspect în dosarul în care Carmen Adamescu este acuzată de fraudă, au declarat surse judiciare pentru HotNews.ro.

Potrivit acestora, în calitate de administrator la două firme, Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând societății un prejudiciu de peste 5.800.000 de euro, mai scrie HotNews.ro.

Ilan Laufer este suspectat de complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală.

Sursele judiciare citate afirmă că, în calitate de administrator la două societăți, Ilan Laufer ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând magazinului pagube de peste 5.800.000 de euro. Conform surselor citate, cei care doreau să închirieze spații în Unirea încheiau mai întâi contracte subsecvente cu societățile administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ari fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Ilan ar fi fost transferați către patru societăți din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu.

De asemenea, anchetatorii spun că pentru a nu achita taxele și impozitele pe profit, pentru o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță, cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei.

În acest dosar, Carmen Adamescu are calitatea de inculpat, iar Ilan Laufer și Andreea Bănică ( funcționar la Unirea Shopping Center) ar fi suspecți.

Carmen Adamescu este acuzată de delapidare, prejudiciul fiind de peste 40 de milioane de lei. Ea a fost reținută și apoi plasată sub control judiciar. De asemenea, a fost dispus și sechestru pe bunuri până la concurența prejudiciului.