Dosarul dezinfectanților diluați din spitale are acum două persoane puse sub acuzare. După directorul general Flori Dinu, sâmbătă a fost rândul lui Mihai Leva, director de producție, să afle că este urmărit penal sub control judiciar.

Procurorii de la Parchetul General au început urmărirea penală împotriva lui Mihail Leva, director de producție la firma Hexi Pharma, pe care îl acuză de zădărnicirea combaterii bolilor.

Mihail Leva va fi cercetat sub control judiciar, spre deosebire de Flori Dinu, directorul general al firmei, care a fost reținută preventiv vineri seara și pentru care procurorii vor cere sâmbătă arestarea preventivă.

Conform procurorilor, Flori Dinu este acuzată de săvârșirea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată și 29 de infracțiuni de înșelăciune în forma simplă, precum și de participație improprie de zădărnicirea combaterii bolilor.

Anchetatorii susțin că firma Hexi Pharma a încheiat contracte în ultimii trei ani de vânzare de produse biocide cu 152 de unități medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei.

Conform analizelor comandate de Ministerul Sănătății, unele produse erau diluate chiar și de 4.000 de ori.