Judecătorii de la Curtea Supremă eu emis marți un mandat de arestarepreventivă în lipsă pe numele fostului deputat PSD Sebastian Ghiță. Este al treilea mandat, dar Ghiță este liber în Belgrad după ce a plătit 200.000 de euro cauțiune.

Sebastian Ghiță a primit marți un al treilea mandat de arestare în dosarul în care mai este cercetat și fostul premier Victor Ponta.

Fostul deputat a fost audiat de judecători prin videoconferință, deoarece Ghiță a fugit din România și s-a ascuns în Serbia. El a fost capturat la Belgrad, iar după o perioadă petrecută în arest a fost eliberat pe tru o cauțiune de 200.000 de euro.

Amintim că Sebastian Ghiță a fugit din România după ce a plătit o cauțiune de 13 milioane de euro.

Este vorba despre aducerea în România a fostului premier britanic Tony Blair. Vizita, în valoare de peste 200.000 de euro, ar fi fost plătită de Sebastian Ghiță pentru ca Ponta să câștige capital electoral. În schimb, Victor Ponta i-a rezervat pe liste un loc eligibil pentru Camera Deputaților lui Sebastian Ghiță.

Ghiță are pe numele său alte două mandate de arestare.

În cazul în care Serbia va refuza extrădarea lui Sebastian Ghiță, Ministerul Justiției va putea face o nouă cerere pe baza mandatului emis astăzi de Înalta Curte de Casație și Justiție.