Fostul ministru de Finanțe în guvernul Ponta, dar și omul de încredere al lui Liviu Dragnea, a fost trimis în judecată într-un nou dosar de corupție. Darius Vâlcov este acuzat de dare de mită în formă continuată.

Darius Vâlcov va fi judecat în dosarul în care un funcţionar public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt este acuzat că a luat mită timp de trei ani la una dintre cele trei firme controlate de către Vâlcov, SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL, SC CONTIS COMPANY SRL şi SCA Ciobanu şi Asociaţii.

Vâlcov este acuzat de dare de mită în formă continuată.

„Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, Vâlcov a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea, un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL - având ca activitate, cadastru - astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, Vâlcov a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1.000 lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile”, conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt.

Procurorii l-au pus pe Darius Vâlcov sub control judiciar și i-au interzis să părăsească țara, aceeași măsură fiind luată și împotriva angajatului Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Olt care, în schimbul banilor, trebuia să verifice documentaţia întocmită de către angajaţii societăţii respective.

Vâlcov, evaluatorul lui Grindeanu, mai este judecat și la Înalta Curte 

Darius Vâlcov mai este judecat într-un dosar în care este acuzat de trafic de influenţă, spălare de bani şi operaţiuni financiare sau acte de comerţ incompatibile cu funcţiile ocupate, după ce ar fi cerut de la o firmă de construcţii 20% din valoarea unor contracte publice.

Vâlcov este autorul raportului de evaluare a activităţii guvernamentale care a dus la retragerea sprijinului politic Cabinetului Grindeanu și a început actuala criză politică din România.

În pofida problemelor în justiție, Vâlcov a fost angajat recent la Grupul PSD din Camera Deputaților.

Într-un interviu acordat Digi24, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat că el este cel care l-a angajat pe fostul ministru de Finanţe, întrucât avea nevoie de expertiză.

La observația reporterului privind problemele penale ale lui Darius Vâlcov, Ciolacu a replicat: ”Da, dar este un finanţist de excepţie şi este păcat să nu apelăm la dânsul”.

Fostul premier Sorin Grindeanu susține că Darius Vâlcov ar avea un birou și în sediul Guvernului.