Adina Florea candidează și pentru un loc în cadrul acestei secții, după ce ministrul Justiției a propus-o și pentru conducerea DNA. Interviurile au loc la Consiliul Superior al Magistraturii.

Pentru funcţia de procuror-şef al secţiei şi-au depus candidatura procurorii Ioan Viorel Cerbu, Elena Iordache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloş şi Florena Esther Sterschi.

Pentru funcţia de procuror în cadrul acestei secţii candidează Codruţa Simona Chindea, Adina Florea şi Sorin Eugen Iaşinovschi.

Adina Florea candidează pentru un post în cadrul acestei secții, deși este propusă de ministrului Justiţiei pentru şefia Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Propunerea se află deja pe masa președintelui României, Klaus Iohannis, care a dat de înțeles joi că nu o va numi în funcție.

Și Florena Esther Sterschi a fost propusă anterior de Tudorel Toader pentru funcţia de procuror-şef la Secţia de resurse umane şi documentare din cadrul Parchetului General.

Secţia pentru procurori a CSM a dat aviz negativ atât Adinei Florea, cât Florenei Esther Sterschi.

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție va fi înființată chiar dacă experții Comisiei de la Veneția au recomandat ca această secție să nu existe.