Adina Florea candidează și pentru un loc în cadrul acestei secții, după ce ministrul Justiției a propus-o și pentru conducerea DNA. Interviurile au loc la Consiliul Superior al Magistraturii.

Pentru funcția de procuror-șef al secției și-au depus candidatura procurorii Ioan Viorel Cerbu, Elena Iordache, Iuliana Magdalena Olteanu, Florina Piloș și Florena Esther Sterschi.

Pentru funcția de procuror în cadrul acestei secții candidează Codruța Simona Chindea, Adina Florea și Sorin Eugen Iașinovschi.

Adina Florea candidează pentru un post în cadrul acestei secții, deși este propusă de ministrului Justiției pentru șefia Direcției Naționale Anticorupție. Propunerea se află deja pe masa președintelui României, Klaus Iohannis, care a dat de înțeles joi că nu o va numi în funcție.

Și Florena Esther Sterschi a fost propusă anterior de Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef la Secția de resurse umane și documentare din cadrul Parchetului General.

Secția pentru procurori a CSM a dat aviz negativ atât Adinei Florea, cât Florenei Esther Sterschi.

Secția de investigare a infracțiunilor din justiție va fi înființată chiar dacă experții Comisiei de la Veneția au recomandat ca această secție să nu existe.