Un judecător de cameră preliminară de la Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus marți începerea judecării pe fond în dosarul în care fostul președinte al Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, este acuzat de corupție.

Magistratul a respins toate cererile și excepțiile ridicate de avocații lui Tăriceanu și a stabilit că rechizitoriul, probele și actele de urmărire penală întocmite de procurori sunt legale, potrivit Agerpres.

"Respinge ca nefondate cererile și excepțiile formulate în cauză. Constată legalitatea sesizării Înaltei Curți de Casație și Justiție - Secția Penală cu rechizitoriul nr. 402/P/2018 din 26 noiembrie 2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Secția de urmărire penală și criminalistică, privind pe Popescu-Tăriceanu Călin Constantin Anton și Ovidiu Marcu, legalitatea administrării probelor și a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecății. Cu drept de contestație în termen de 3 zile de la comunicare", se arată în decizia instanței.

Reamintim că pe 15 decembrie Tăriceanu a fost trimis în judecată de Parchetul General pentru abuz în serviciu și complicitate la comiterea infracțiunii de uzurpare de calități oficiale.

Tăriceanu este acuzat că, în calitatea de președinte al Senatului, nu a făcut demersurile pentru încetarea mandatului lui Cristian Marciu, declarat incompatibil și căruia îi era interzis să ocupe orice funcție publică. (Detalii aici)

Pe 25 ianuarie, DNA anunța printr-un comunicat de presă inculparea lui Călin Popescu Tăriceanu. (Detalii aici)