Un complet de cinci judecători de la Instanța supremă a amânat pentru 20 iunie judecarea recursului în casație prin care Elena Udrea încearcă să scape printr-o cale extraordinară de atac de condamnarea de 6 ani închisoare.

Trei avocați angajați de Udrea au încercat să determine instanța să înceapă luni dezbaterile, însă judecătorii au amânat procesul, stabilind că trebuie refăcut ordinul european de anchetă emis anterior și îndeplinirea procedurii de citare a Elenei Udrea la locul unde aceasta este deținută în Bulgaria, informează Agerpres.

Anterior, Udrea a transmis prin avocații săi că nu vrea să fie audiată de judecătorii români prin videoconferință din Bulgaria, însă ar dori să fie prezentă la proces.

Elena Udrea a postat duminică un mesaj pe Facebook, în care se plânge că a stat ilegal 46 de zile în arest.

"Sunt 46 de zile de când sunt arestată ilegal, ca urmare a unei halucinante decizii a ICCJ, prin care mi s-a respins contestația în anulare doar MIE dintre toate dosarele similare (Șova, Pop, Niță, Vâlcov, Bica) și mi s-a refuzat doar mie dreptul de a fi rejudecată legal în dosarul Gala Bute. Din motive inexplicabile juridic, 4 din 5 judecători au decis în cazul meu să încalce decizia CCR, care stă la baza tuturor acestor contestații, și să se contrazică cu ceea ce ei înșiși au spus în celelalte cazuri, care toate sunt acum în rejudecare, iar cei implicați sunt toți, evident, in libertate", a scris Udrea.


La începutul lunii aprilie, Elena Udrea a plecat din România, înainte ca Instanța supremă să confirme condamnarea de 6 ani închisoare primită în dosarul Gala Bute. A fost prinsă în Bulgaria, procedurile de extrădare fiind în derulare.