Președintele României le-a vorbit noii generații de procurori și judecători despre atacurile la adresa Justiției, dar că acestea nu trebuie să-i influențeze în activitate.

Preşedintele Klaus Iohannis le-a vorbit noilor procurori și judecători ce urmează să intre în funcții despre independeța Justiției și despre faptul că românii trebuie sp aibă încredere că vor trăi într-o societate mai bună și datorită activității lor.

Klaus Iohannis le-a spus celor 170 de noi magistrați că au ales să practice meseria lor „într-un moment în care actul de justiţie este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în faţa legii”.

„Aşa cum am transmis şi colegilor din promoţiile anterioare, reafirm deplina mea susţinere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii, care şi-au arătat susţinerea pentru o justiţie independentă şi dreaptă, pentru o societate în care corupţia este combătută şi în care nimeni nu este mai presus de lege, iar drepturile şi libertăţile fundamentale sunt garantate şi protejate. Profesionalismul, integritatea şi dedicarea dumneavoastră sunt doar câteva elemente care dau încredere cetăţenilor că vor trăi într-o societate mai bună”, a mai spus Iohannis.

"V-aţi ales o meserie care, poate mai mult ca oricare alta, este strâns legată de parcursul democratic al statului", a punctat el, într-un discurs la Palatul Cotroceni.

La eveniment au participat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, preşedintele Curţii Constituţionale a României, Valer Dorneanu, procurorul general al României, Augustin Lazăr, şefa Consiliului Suprem al Magistraturii, Simona Marcu şi Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.