Președintele României le-a vorbit noii generații de procurori și judecători despre atacurile la adresa Justiției, dar că acestea nu trebuie să-i influențeze în activitate.

Președintele Klaus Iohannis le-a vorbit noilor procurori și judecători ce urmează să intre în funcții despre independeța Justiției și despre faptul că românii trebuie sp aibă încredere că vor trăi într-o societate mai bună și datorită activității lor.

Klaus Iohannis le-a spus celor 170 de noi magistrați că au ales să practice meseria lor „într-un moment în care actul de justiție este pus la îndoială public tocmai de acele persoane care sunt chemate să răspundă în fața legii”.

„Așa cum am transmis și colegilor din promoțiile anterioare, reafirm deplina mea susținere pentru îndeplinirea misiunii dumneavoastră. Alături de noi sunt românii, care și-au arătat susținerea pentru o justiție independentă și dreaptă, pentru o societate în care corupția este combătută și în care nimeni nu este mai presus de lege, iar drepturile și libertățile fundamentale sunt garantate și protejate. Profesionalismul, integritatea și dedicarea dumneavoastră sunt doar câteva elemente care dau încredere cetățenilor că vor trăi într-o societate mai bună”, a mai spus Iohannis.

"V-ați ales o meserie care, poate mai mult ca oricare alta, este strâns legată de parcursul democratic al statului", a punctat el, într-un discurs la Palatul Cotroceni.

La eveniment au participat ministrul Justiției, Tudorel Toader, președintele Curții Constituționale a României, Valer Dorneanu, procurorul general al României, Augustin Lazăr, șefa Consiliului Suprem al Magistraturii, Simona Marcu și Cristina Tarcea, președinta Înaltei Curți de Casație și Justiție.