Președintele Comisiei speciale pentru legile din domeniul justiției, Florin Iordache, a declarat că va participa, săptămâna viitoare, la ședința plenară a Comisiei de la Veneția pentru a exprima un punct de vedere în privința modificărilor la Codul penal și Codul de procedură penală.


"Vineri și sâmbătă este adunarea generală a Comisiei de a Veneția pentru luna octombrie. Sunt invitat să prezint un punct de vedere la raportul preliminar care vizează Codurile penal și de procedură penală. Știți că ei au fost în vară și s-au întâlnit cu asociațiile profesionale, Ministerul Justiției, Parchet, Parlament, etc. Eu voi exprima un punct de vedere ținând cont că, în acest moment, față de Codul de Procedură Penală, Curtea Constituțională s-a pronunțat și o parte din articole au fost declarate constituționale, altele au fost declarate neconstituționale și le punem în concordanță. Sper ca până săptămâna viitoare să se pronunțe și asupra Codului penal", a precizat duminică, pentru AGERPRES, Florin Iordache.


Comisia Europeană pentru Democrație prin Drept, denumită Comisia de la Veneția, are, în ce privește România, pe ordinea de zi a ședinței plenare din 19 octombrie, adoptarea unei opinii cu privire la amendamentele la Codul penal și la Codul de procedură penală, a anunțat sâmbătă un comunicat al Consiliului Europei.