Impunerea unui prag „modic” pentru infracțiunea de abuz în serviciu nu va deranja pe nimeni, menționând că se poate analiza propunerea privind un prag de circa 19.000 lei, spune Florin Iordache, care propunea în ianuarie „modica” sumă de 200.000 lei.

„Acel prag care suscită foarte mare interes a fost solicitat și în cele două decizii ale CCR, iar dacă va fi un prag modic eu cred că nu va deranja pe nimeni. Un prag modic mă refer chiar pornind de la propunerea pe care ne-a făcut-o Asociația Magistraților, acel prag care vizează 10 salarii (minime pe economie - n.r.), undeva la 19.000”, a spus Iordache, întrebat ce se întâmplă cu pragul la abuzul în serviciu.

Iordache, promotor, ca ministru al justiției, al Ordonanței 13 emise de guvern în ianuarie care intenționa să dezincrimineze unele apte de corupție, este acum președinte al unei Comisii speciale parlamentare de punere în acord a legislației justiției cu deciziile Curții Constituționale. Potrivit fostului ministru, la comisia specială au fost avansate „14-15 formule” în privința pragului la abuzul în serviciu, iar dezbaterile vor continua pe această temă, în concordanță cu deciziile CCR.

Comisia specială parlamentară discută propunerile depuse de parlamentari, instituțiile și asociațiile din domeniu pentru punerea în acord a Codurilor penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale. Pentru reformularea articolului 297 referitor la infracțiunea de abuz în serviciu au depus amendamente parlamentari de la UDMR, USR și PMP.