Procurorii l-au pus sub control judiciar pentru 60 de zile și îl cercetează pentru o evaziune fiscală de 500.000 de euro pe care ar fi făcut-o prin firma sa de pază. Iulian Moisescu este vicepreședintele Departamentului pentru apărare din UNPR.

Conform procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București, Iulian Moisescu este asociat și administrator al firmei de pază Aquila Security - My Guard SRL, firmă prin care ar fi prejudiciat statul.

”În perioada ianuarie 2011 – decembrie 2014, (Moisescu, n.r.) a înregistrat în contabilitatea acestei societăți achiziții fictive de bunuri și prestări servicii provenind de la un număr de 13 societăți comerciale identificate cu un comportament fiscal disimulat, de tip fantomă, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Conform procurorilor, el a cauzat în acest mod un prejudiciu în valoare de aproximativ 500.000 de euro, reprezentând T.V.A., impozit pe profit și impozit pe dividende.

În cursul zilei de marți, procurorii au făcut o percheziție acasă la Iulian Moisescu, după care au pus sechestru pe mai multe bunuri imobile ale acestuia.

”După audierile ce au avut loc la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, procurorii au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de Iulian Moisescu pe o perioada de 60 de zile”, anunță Parchetul.

Iulian Moisescu este membru UNPR, în cadrul căruia ocupă funcția de vicepreședinte al Departamentului pentru Apărare.

De asemenea, Iulian Moisescu este membru al Ordinului Cavalerii de la Malta. În cadrul Ordinului are titulatura de Alteța Sa Don Iulian Moisescu, Marele Prior General al Marelui Priorat Autonom, Ospitalier, Spiritual și Militar Al Suveranului Ordin al Sfântului Ioan din Ierusalim Cavaleri de Malta.