Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu le-a spus membrilor Consiliului Superior al Magistraturii, în ședință, că Guvernul urmează să adopte o ordonanță de urgență privind legile justiției, a declarat pentru DigiFM judecătoarea Andrea Chiș.

Prin urmare, CSM nu a dat un aviz asupra ordonanței de urgență care modifică legile Justiției, subordonând sistemul judiciar politicului.

”Astfel de acte normative care influențează decisiv felul în care se petrec lucrurile în sistemul judiciar nu pot fi adoptate peste noapte. Era nevoie de o transparență mai mare, de o dezbatere publică. Nouă ni s-a transmis acest proiect de ordonanță de urgență cu o zi înainte, mult spus o zi înainte, pentru că s-a transmis după-amiază, la ora 16:46, am mailul, cel puțin așa l-am primit de la direcția noastră de legislație. În ziua următoare aveam plen de la ora 9:00, domnul ministru al Justiției era prezent. S-a pus problema dacă să suplimentăm ordinea de zi cu avizarea acestei OUG. În actul venit spre noi se propune avizarea, adică ni s-a solicitat avizarea. Am cerut termen ca să putem să-l studiem în detaliu și nu, cel puțin în acea dimineață, domnul ministru nu ne-a spus că este pe ordinea de zi a Guvernului și că urmează să se adopte în aceeași zi, noi rămânând cu impresia că mai avem timp să discutăm eventuale propuneri”, a declarat miercuri la Digi FM Andreea Chiș.