Judecătoarea care a achitat greii fotbalului românesc în primă instanță a fost condamnată definitiv pentru luare de mită. Unul dintre cei care i-au dat mită, Cristian Borcea, a fost achitat.

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție i-au majorat pedeapsa judecătoarei Geaninei Terceanu la 7 ani, după ce inițial a primit la Curtea de Apel București 5 ani și șase luni de închisoare.

Frații Victor și Ioan Becali au primit și ei pedepse importante: 5 ani și opt luni, respectiv 3 ani.

Cel care a denunțat faptele de corupție ale judecătoarei este fostul finanțator al clubului Dinamo, Cristi Borcea, care a și fost achitat de instanță.

„Mită în „Dosarul transferurilor”

Procurorii DNA au trimis-o în judecată pe judecătoarea Geanina Terceanu pentru luare de mită în legătură cu pronunțarea unei soluții favorabile în "Dosarul Transferurilor" din fotbal.

Conform procurorilor, "Dosarul Transferurilor" a ajuns la judecătoarea Geanina Terceanu în cursul lunii februarie 2009, dosar în care Ioan Becali, Victor Becali și Cristian Borcea, alături de alți inculpați, fuseseră trimiși în judecată pentru comiterea unor infracțiuni de înșelăciune și de evaziune fiscală.

Judecătoarea a dat, după trei ani, o hotărâre de achitare față de toți inculpații trimiși în judecată și pentru toate infracțiunile reținute în sarcina acestora, opinând că fapta nu există.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, pentru a pronunța această soluție de achitare, judecătoarea Terceanu a primit, în intervalul aprilie 2009 – mai 2012, o sumă totală de 195.000 de euro. Din acest total, 185.000 de euro au fost dați de către frații Victor și Ioan Becali, iar suma de 10.000 de euro a fost dată de către Cristian Borcea.

„În cursul anului 2009, o parte din banii primiți în modalitatea de mai sus, respectiv 56.000 de euro, au fost folosiți de Terceanu Geanina la achiziționarea unei locuințe (al cărei preț total a fost de 93.000 euro). Ulterior, la data de 12 noiembrie 2012, hotărârea de achitare pronunțată de către inculpata Terceanu Geanina a fost desființată printr-o decizie penală a Curții de Apel București – Secția a II-a Penală, instanța de control judiciar pronunțând condamnarea inculpaților la pedepse privative de libertate”, susțin procurorii anticorupție.