Cei doi pompieri, fostul primar al sectorului 4 și patronii clubului Colectiv vor fi judecați în același dosar. Decizia Tribunalului București a fost de reunire a celor trei dosare trimise separat de procurori spre judecată.

Unul dintre cele trei dosare îi privește pe pompierii Antonina Radu și George Petrică Matei, acuzați de abuz în serviciu.

Procurorii susțin că cei doi au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, dar nu au întocmit niciun act de control și nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate să fie luată în evidență de către ISU București pentru că funcționa fără aviz/autorizație de securitate la incendiu.

Un al doilea dosar îl are în prim-plan pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, și el acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu. Procurorii l-au trimis în judecată pentru că ar fi eliberat acorduri și autorizații de funcționare pentru două societăți comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispozițiile privind controlul după emiterea autorizațiilor.

Al treilea dosar ce va fi reunit cu celelalte două îi are drept acuzați pe patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea și Costin Mincu. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă, vătămare corporală și neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă.

Conform procurorilor care i-au trimis în judecată, „au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, în condițiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecința producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015”.

Procesul cu cele trei dosare reunite se va relua pe 12 februarie.