Cei doi pompieri, fostul primar al sectorului 4 și patronii clubului Colectiv vor fi judecați în același dosar. Decizia Tribunalului București a fost de reunire a celor trei dosare trimise separat de procurori spre judecată.

Unul dintre cele trei dosare îi privește pe pompierii Antonina Radu şi George Petrică Matei, acuzați de abuz în serviciu.

Procurorii susțin că cei doi au făcut mai multe deplasări la clubul Colectiv, dar nu au întocmit niciun act de control şi nici nu au întreprins vreo măsură pentru ca această societate să fie luată în evidenţă de către ISU Bucureşti pentru că funcţiona fără aviz/autorizaţie de securitate la incendiu.

Un al doilea dosar îl are în prim-plan pe fostul primar al Sectorului 4, Cristian Popescu-Piedone, și el acuzat de două infracțiuni de abuz în serviciu. Procurorii l-au trimis în judecată pentru că ar fi eliberat acorduri şi autorizaţii de funcţionare pentru două societăţi comerciale într-o modalitate care a încălcat prevederile legale referitoare la securitatea la incendiu, inclusiv prin aceea că nu au fost respectate dispoziţiile privind controlul după emiterea autorizaţiilor.

Al treilea dosar ce va fi reunit cu celelalte două îi are drept acuzați pe patronii clubului Colectiv, Alin George Anastasescu, Paul Gancea şi Costin Mincu. Ei sunt acuzaţi de ucidere din culpă, vătămare corporală şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Conform procurorilor care i-au trimis în judecată, „au încurajat şi permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condiţiile în care spaţiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgenţă, precum şi desfăşurarea unui spectacol pirotehnic (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, sector 4, în condiţiile amenajărilor interioare improprii unor astfel de activităţi, caracterizate prin existenţa unor materiale uşor inflamabile, montate cu încălcarea dispoziţiilor legale şi pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor şi pentru izolare fonică pe stâlpii de susţinere, pereţi şi tavan, spumă poliuretanică neignifugată), cu consecinţa producerii unui incendiu în seara de 30.10.2015”.

Procesul cu cele trei dosare reunite se va relua pe 12 februarie.