Secția de judecători din CSM și-a exprimat îngrijorarea față de discursul ambasadorului american ținut la Universitatea de Drept a Universității București cu ocazia deschiderii anului universitar.

Comunicatul judecătorilor a fost asumat de majoritatea judecătorilor din secție și exprimă îngrijorarea față de afirmațiile privind activitatea Inspecției Judiciare.

„O astfel de abordare poate fi de natură a afecta  încrederea societății în actul de justiție, cu precădere în magistrați și în organismele judiciare din țara noastră, a căror activitate se desfășoară exclusiv în temeiul legii. Secția pentru judecători reafirmă, pe această cale, atașamentul la valorile unei cooperări internaționale loiale și subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat și responsabil care să consolideze încrederea cetățeanului în actul de justiție”, se arată în comunicatul judecătorilor.

Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, a vorbit luni, la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, despre modificările aduse de Parlament legilor justiției, afirmând că acestea "amenință să întoarcă timpul la începutul anilor 2000, când Justiția era afectată de corupție și influență politică".