Magistrații nu mai vor să privească impasibili cum politicienii măcelăresc legislația penală și pregătesc un protest pentru săptămâna viitoare, spune judecătorul Cristi Danileț, fost membru al CSM.

„Magistrații români nu vor accepta nepăsători ca Parlamentul să dezbată legi date în favoarea infractorilor. Este o rușine ceea ce se întâmplă. Legile nu se fac pentru anumite persoane”, a scris vineri Cristi Danileț, pe Facebook.

În momentul de față judecătorii penaliști și procurorii discută necesitatea de a intra săptămâna viitoare într-o formă de protest, a adăugat magistratul.

 

„Așadar, luni vom anunța și noi: SUNTEM CU OCHII PE VOI! Dacă trebuie să iasă și magistrații in stradă sa înțelegeți că e groasă, atunci însă facem și asta, să vuiască Europa!”

După modificarea legilor justiției, care au trecut deja de Camera Deputaților, comisia specială a Parlamentului a trecut la modificarea Codurilor Penale și de Procedură Penală. Procurorii au fost chiar mai vehemenți joi, criticând aspru modificările legilor penale propuse de politicienii PSD și ALDE, cu largul suport al UDMR.