Secția pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) l-a exclus luni pe judecătorul Cristi Danileț din magistratură, motivul fiind manifestările pe care le-a avut prin diverse filmulețe postate pe Tiktok.

Decizia nu este una definitivă.

"Cu majoritate, admite acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciară împotriva domnului Cristi Vasilică Danileț - judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru fapta constând în manifestările pârâtului pe rețelele de socializare. Cu majoritate, în baza art.100 lit.e) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, aplică domnului Danileț Cristi Vasilică - judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancțiunea disciplinară constând în 'excluderea din magistratură' pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a) din același act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție", potrivit minutei deciziei.

Reacția lui Cristi Danileț după decizia CSM:

"Azi s-a decis excluderea mea din magistratură de către CSM pentru doua filmulețe publicate anul trecut pe TikTok: într-unul tai gardul viu de acasă, în celălalalt curăț o piscină. Nu am făcut atunci nicio afirmație în legătură cu justiția și imaginile nu au legătură cu profesia. Este fix viața mea privată pentru care nu înțeleg să dau socoteală nimănui.

Abaterea reținută este „conduita prin care se aduce atingere imaginii justiției”. Soluția s-a luat cu majoritate de voturi, căci unii membri CSM au găsit că sunt reale neregulile invocate de mine referitoare la modul în care s-a realizat cercetarea de către Inspecția Judiciară.
Evident, voi formula recurs la ICCJ și sunt sigur că se va remedia această soluție. Îmi voi continua îndeplinirea atribuțiilor până se ia decizia finală", a scris acesta pe pagina lui de Facebook.