Președintele Klaus Iohannis a aprobat marți cererea DNA privind urmărirea penală a lui Costel Alexe, fost ministru al mediului.

Klaus Iohannis a transmis ministrului justiției, Stelian Ion, cererea de urmărire penală a lui Costel Alexe, în calitate de fost ministru al mediului, apelor și pădurilor în perioada 4 noiembrie 2019 - 5 noiembrie 2020, pentru faptele ce fac obiectul Dosarului penal nr. 176/P/2020 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

Direcția Națională Anticorupție – Secția de combatere a corupției îl acuză pe politicianul liberal de săvârșirea infracțiunilor de luare de mită și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost înștiințat cu privire la formularea acestei cereri, anunță Administrația Prezidențială.

Potrivit DNA, în perioada martie-aprilie 2020, Costel Alexe ar fi pretins, în mod direct, de la managerul unui combinat siderurgic, mai multe produse din tablă în legătură cu îndeplinirea atribuțiilor sale de serviciu referitoare la alocarea cu titlu gratuit către fabrica respectivă a certificatelor de emisii de gaze cu efect de seră și la monitorizarea măsurilor luate de această societate comercială pentru închiderea unui depozit de deșeuri neconforme.

Foloasele respective, în cantitate de 22 tone (aprox. 103.000 lei), ar fi fost primite în datele de 23 aprilie 2020 și 07 iulie 2020, la punctul de lucru al unei societăți comerciale administrată de o rudă de-a sa.

DNA a transmis luni președintelui cererea de încuviințare a urmăririi penale a fostului ministru, în prezent președinte al Consiliului Județean Iași.