Președintele Klaus Iohannis a declarat că are încredere în justiția română, dar a precizat că, în dosarul privind violențele din 10 august, e de dorit "o clarificare mai profundă".

"Poate vă amintiți că atunci când a fost evenimentul din 10 august, am avut o opinie foarte fermă: măsurile luate de Jandarmerie au fost exagerate, în consecință au apărut diferite relatări, filmări și s-a constituit un dosar penal. Am foarte mare încredere în sistemul de justiție din România", a declarat miercuri seara președintele Klaus Iohannis, întrebat de soluția DIICOT în dosarul 10 august.

"Și eu, împreună cu dvs și cu multe milioane de români, ne-am luptat ca să păstrăm independența justiției, adică ca niciun politician să nu se amestece în mersul dosarelor, nici măcar președintele", a mai spus președintele, exprimându-și convingerea că justiția va face dreptate și cei vinovați vor fi trași la răspundere.

"Eu personal, ca și mulți alți români, suntem de părere că e de dorit să se găseasca o clarificare mai profundă în această seară", a comentat președintele Klaus Iohannis.

Luna aceasta, DIICOT a decis clasarea dosarului privind violențele din data de 10 august 2018 de la protestul antiguvernamental din Piața Victoriei.

Dacă cineva a greșit în acest dosar, președintele se așteaptă ca Ministerul Justiției sau CSM să se sesizeze și să facă o verificare.