Laura Codruța Kovesi a fost citată din nou pentru săptămâna viitoare la Secția specială de anchetare a magistraților pentru a fi audiată în dosarul penal deschis pe numele său în urma unui denunț făcut de fugarul Sebastian Ghiță.

”Am aflat prin intermediul presei că voi fi citată pentru audiere la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție. După ce a apărut știrea în presă, am primit și o citație scrisă pentru a mă prezenta în data de 7 martie 2019 la această secție pentru audiere”, a declarat Kovesi pentru G4Media.ro.

Înainte de a o anunța pe Laura Codruța Kovesi că o va chema la audieri, Secția specială a ”scurs” informația, miercuri seară, la Antena 3.

Exact în ziua de 7 martie, în cadrul conferinței președinților din Parlamentul European – liderii grupurilor politice și președintele forului – se vor decide următorii pași de urmat în privința numirii procurorului-șef european înainte de demararea negocierilor cu Consiliul Uniunii.

Kovesi a mai fost chemată pe 15 februarie în acest dosar, însă ea nu a fost audiată atunci, deoarece a cerut revocarea procurorului de caz, Adina Florea, dar și a șefului Secției, Gheorghe Stan, motivul fiind „afectarea imparțialității”.

Cererea de recuzare a Adinei Florea a fost respinsă în aceeași zi de Gheorghe Stan, după care procurorul general Augustin Lazăr a respins și recuzarea lui Gheorghe Stan.Dosarul în care este acuzată Laura Codruța Kovesi a fost deschis în decembrie 2018, în urma unei sesizări depuse de fostul deputat Sebastian Ghiță. Acesta a fugit în Serbia, după ce a fost trimis în judecată în mai multe dosare de corupție. Ghiță susținea că, în anul 2011, Kovesi i-a cerut să achite 200.000 de euro pentru aducerea lui Nicolae Popa cu un avion din Indonezia, pe numele căruia exista un mandat internațional de arestare.