Laura Codruța Kovesi infirmă afirmațiile deputatului Sebastian Ghiță, care susținea că au fost prieteni apropiați. Ghiță este cel care a depus un autodenunț prin care susține că ar fi falsificat un raport ce privea doctoratul șefei DNA.

Invitată la emisiunea „Avocatul Diavolului” de la Europa FM, Laura Codruța Kovesi a răspuns întrebării adresată de un ascultător. Acesta a întrebat dacă tatăl său, fostul procuror Ioan Lascu, se cunoaște cu Vasile Blaga și dacă familia sa are vreo legătură cu acesta.

„Am să vă răspund ceea ce mă vizează pe mine: nu am niciun fel de relații personale cu domnul Blaga, nici n-am avut și nici nu o să am. Relațiile personale ale tatălui meu nu le comentez, nici cine intră la noi în casă, din motive evidente”.

Ulterior, jurnalistul Vlad Petreanu, unul dintre realizatorii emisiunii de radio, a întrebat-o pe șefa DNA dacă se cunoaște cu Sebastian Ghiță, așa cum deputatul susținea atunci când a vorbit despre teza de doctorat a șefei DNA.

Sebstian Ghiță a susținut că a participat la falsificarea raportului care ar arăta că teza de doctorat a Laurei Kovesi nu este un plagiat pentru că la acea vreme avea „o relație foarte apropiată” cu Kovesi, „fiind practic prieteni”.

„Nu doresc să intru în dialog cu inculpatul Ghiță Sebastian. Este trimis în judecată în două dosare, am solicitat arestarea preventivă de la Parlament, n-am obținut-o, în DNA sunt și alte investigații care îl vizează și nu sunt finalizate, este sub control judiciar. Nu am fost, nu sunt și nu voi fi prietenă cu inculpatul Sebastian Ghiță”, a răspuns Kovesi.