Procurorul-șef al DNA a comunicat vineri că va urma procedura legală și va răspunde, punct cu punct, afirmațiilor făcute joi seara de ministrul Justiției.

UPDATE2 Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a precizat vineri, pentru Agerpres, că nu va avea o discuție cu Laura Codruța Kovesi asupra Raportului privind activitatea managerială de la Direcția Națională Anticorupție.

UPDATE1 "Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție urmează să prezinte un punct de vedere asupra celor doua aspecte după publicarea și analiza raportului ministrului Justiției", potrivit unui anunț pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

"Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției", a precizat Laura-Codruța Kovesi, într-un comunicat DNA, ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass-media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind declanșarea procedurii de revocare din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

După aproape patru luni de suspans, ministrul Justiției a anunțat joi seara decizia sa în legătură revocare din funcție a șefei DNA. Toader a prezentat un adevărat rechizitoriu împotriva Laurei Codruța Kovesi, multe argumente bazându-se pe "spațiul public".

Ministrul nu a considerat necesar să discute și cu Laura Codruța Kovesi înainte de a prezenta raportul privind activitatea ei managerială.