Procurorul-şef al DNA a comunicat vineri că va urma procedura legală şi va răspunde, punct cu punct, afirmaţiilor făcute joi seara de ministrul Justiţiei.

UPDATE2 Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat vineri, pentru Agerpres, că nu va avea o discuţie cu Laura Codruţa Kovesi asupra Raportului privind activitatea managerială de la Direcţia Naţională Anticorupţie.

UPDATE1 "Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie urmează să prezinte un punct de vedere asupra celor doua aspecte după publicarea şi analiza raportului ministrului Justiţiei", potrivit unui anunţ pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

"Voi urma procedura legală și mă voi prezenta, oricând este nevoie, să răspund, punct cu punct, tuturor afirmațiilor prezentate de ministrul Justiției", a precizat Laura-Codruţa Kovesi, într-un comunicat DNA, ca urmare a solicitărilor reprezentanților mass-media privind exprimarea unui punct de vedere față de anunțul ministrului Justiției privind declanșarea procedurii de revocare din funcția de procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.

După aproape patru luni de suspans, ministrul Justiției a anunțat joi seara decizia sa în legătură revocare din funcție a șefei DNA. Toader a prezentat un adevărat rechizitoriu împotriva Laurei Codruța Kovesi, multe argumente bazându-se pe "spațiul public".

Ministrul nu a considerat necesar să discute şi cu Laura Codruţa Kovesi înainte de a prezenta raportul privind activitatea ei managerială.