Laura Codruța Kovesi a declarat sâmbătă, la Europa FM, la emisiunea Andreei Esca, faptul că nu a spus nimănui, cu excepția familiei, că și-a depus candidatura pentru șefia Parchetului European.

"În decembrie era termenul limită pentru acerstă procedură și m-am gândit că este ceva ce mi-aș dori să fac. Totuși, este prima dată când avem o astfel de instituție europeană, pentru procurori. În România am fost procuror general, am fost șef DNA, am avut cele mai înalte poziții pentru câte două mandate, e foarte greu să spun că mai puteam schimba ceva. Da, pot să ajut generațiile tinere, pot să contribui cu experiența mea la diverse lucruri, însă aici era altă provocare. De aceea eu mi-am depus această candidatura, nu am spus nimănui că îmi depun această candidatură. Sigur, familiei am spus că mă înscriu la această procedură. S-a bucurat (mama - n.r.). Ea m-a susținut în totdeauna, și tatăl meu, și fratele meu, toată familia", a declarat Laura Coduța Kovesi într-un interviu pentru Europa FM.

Fosta șefă DNA a mai spus că a parcurs toată procedura, care a fost confidențială, pentru a ajunge în ultima etapă a selecției pentru funcția de procuror-șef european.