Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca fosta șefă a DNA să se întoarcă pe funcția avută anterior, cea de procuror la DIICOT Sibiu. Secția pentru procurori a luat act de revocarea ei, semnată de președintele României.

UPDATE Laura Codruța Kovesi nu va mai ajunge pe vechea funcție de procuror DIICOT la Sibiu. Procurorul General, Augustin Lazăr, a delegat-o pentru 6 luni la Parchetul General. Ea va îndeplini funcția de procuror la Serviciul de îndrumare şi control din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Laura Codruţa Kovesi va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020.

„Având în vedere experienţa profesională dobândită până în prezent, procurorul va avea atribuţii privind implementarea la nivelul Ministerului Public a Strategiei Naţionale Anticorupţie pentru perioada 2016 - 2020, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 583 din 2016, respectiv actualizarea strategiilor de combatere a corupţiei, precum şi elaborarea de strategii sectoriale la nivelul unităţilor de parchet, în conformitate cu obiectivele strategice şi domeniile prioritare ale instituţiei, astfel cum sunt acestea exprimate în Strategia Ministerului Public pentru perioada 2016 - 2020”, se precizează în comunicatul Parchetului General.

***** Știrea inițială

Secția pentru procurori din cadrul CSM a admis cererea Laurei Codruța Kovesi de a reveni pe funcția deținută anterior ocupării funcției de procuror general al României, iar ulterior de șef al DNA.

Astfel, Secția pentru procurori a luat act de faptul că Kovesi a fost revocată din funcție și a admis cererea fostei șefe a DNA să revină pe poziția ocupată în trecut, aceea de procuror la DIICOT Sibiu.

Amintim că luni președintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care Laura Codruța Kovesi a fost revocată din funcția de procuror șef al DNA în urma unei decizii controversate a Curții Constituționale.