Consiliul Superior al Magistraturii a planificat pentru luni interviul Laurei Codruța Kovesi, procurorul șef al DNA. Inițial, acesta ar fi trebuit să se desfășoare pe 24 martie, dar a fost amânat la cererea ministrului Justiției.

UPDATE Consiliul Superior al Magistraturii a dat aviz pozitiv reînvestirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de șefă a Direcției Naționale Anticorupție. Ministrul Justiției urmează să înainteze propunerea președintelui Klaus Iohannis.

Laura Codruța Kovesi va fi prezentă luni, începând cu ora 10, la Consiliul Superior al Magistraturii, acolo unde va avea loc interviul pentru reînvestirea în funcție.

Inițial, interviul era programat pentru 24 martie însă a fost amânat la solicitarea ministrului Justiției, Raluca Prună, care a participat la reuniunea Consiliului extraordinar Justiție și Afaceri Interne (JAI) în urma atentatelor de la Bruxelles.

Raluca Prună a transmis către CSM la finalul lunii februarie 2016 propunerea de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al DNA.

Proiectul șefei DNA se află pe site-ul CSM. „Continuarea investigațiilor importante pentru societate, a cauzelor de corupție la nivel înalt, investigarea unor dosare complexe și un grad înalt de diversificare a cazuisticii penale trebuie să fie priorități în activitatea viitoare a DNA, iar procurorul-șef are un rol esențial în acest proces, prin stabilirea și aplicarea unor standarde de eficiență în activitate”, se arată în proiectul Codruței Kovesi.

Kovesi susține în proiectul său că este necesară dezvoltarea Serviciului tehnic al DNA prin suplimentarea resurselor umane și materiale ca urmare a deciziei CCR privind interceptările.

Procurorul-șef al DNA este numit de președintele României, la propunerea ministrului Justiției cu avizul consultativ al CSM. Mandatul este de trei ani și poate fi prelungit o singură dată.