Fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a prezentat vineri la Secția pentru anchetarea magistraților, pentru a fi audiată în dosarul în care are calitatea de suspect, acuzațiile fiind de luare de mită, abuz în serviciu și mărturie mincinoasă.



UPDATE

După audiere, Kovesi a declarat că acest dosar îi afectează candidatura la șefia Parchetului European, dar se va prezenta în Parlamentul European, pe 26 februarie.

Fosta șefă a DNA a declarat că a cerut recuzarea procurorului de caz, Adina Florea, și a șefului acesteia, Gheorghe Stan.

Ea a negat acuzația de mită, potrivit căreia ar fi primit bani direct pentru extrădarea lui Popa.

***

Kovesi a declarat miercuri seară că are calitatea de suspect în acest dosar, deschis în urma unei sesizări făcute de Sebastian Ghiță, în decembrie 2018.

Adina Florea, procurorul de caz, a explicat joi că ancheta în care este vizată Laura Codruța Kovesi este tratată ca orice altă speță, fără a fi analizate aspecte cu dublă măsură. Șefa noii secții de anchetare a magistraților a susținut că, dacă fosta șefă a DNA nu se va prezenta la audieri, vor fi avute în vedere măsurile privind citarea și aducerea sa.

În acest dosar a fost prezent vineri la audieri și fostul premier Victor Ponta.