Felix Bănilă a preluat marți funcția de procuror-șef al DIICOT.

Procurorul general Augustin Lazăr a declarat marți că este momentul ca noul procuror șef al DIICOT, Felix Bănilă, să-și arate „resursele pe care le-a invocat” în proiectul de management prezentat la selecția organizată de Ministerul Justiției.

„Procurorul șef al DIICOT a fost instalat astăzi în funcție, și-a început activitatea împreună cu colegii de la DIICOT. Fără îndoială că noul procuror șef va fi cel care își va prezenta prioritățile, însă aș dori să vă spun că prioritățile DIICOT sunt de fapt prioritățile Ministerului Public. E vorba de evaluarea dosarelor care sunt vechi, resursele umane și cele de care are nevoie DIICOT pentru ca dosarele să fie instrumentate, dosarele care sunt mai vechi și care prezintă o complexitate deosebită. De asemenea, este important să vedem calitatea actelor de urmărire penală și respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor care sunt implicate în aceste cauze”, a declarat Lazăr la ieșirea din sediul CSM.

Întrebat de jurnaliști dacă Felix Bănilă este o variantă mai bună decât fostul șef al DIICOT Daniel Horodniceanu, Lazăr a afirmat: „Nu putem face aceste comentarii. Felix Bănilă a fost numit prin decret prezidențial în calitate de procuror șef și este momentul să-și arate resursele pe care le-a invocat, prezentat, odată cu proiectul domniei sale și nu mă îndoiesc că va veni cu idei noi, va veni cu resurse noi pentru punerea în aplicare a priorităților Ministerului Public”.