Senatul a încuviințat cererea procurorilor de urmărire penală împotriva lui Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, acuzat că a cumpărat ilegal, din banii de filaj ai serviciului secret al MAI, o limuzină pe care o folosea personal.

Procurorii îl pot ancheta pe fostul ministru de Interne Gabriel Oprea, pentru care a cerut Senatului încuviințarea urmăririi penale.

Cererea procurorilor a fost aprobată cu 71 de voturi favorabile și 52 împotrivă.

DNA acuză că, la data de 13 iulie 2015, pe când era ministru de Interne și ordonator de credite, Oprea „a dispus suplimentarea, cu suma de 410.000 de lei, a fondurilor pentru cheltuielile operative ale acestei structuri de poliție”, după care „a aprobat achiziția unui autoturism Audi A8”.

Oprea a precizat, spun procurorii, că scopul achiziției a fost asigurarea protecției demnitarilor.„Acest lucru s-a realizat cu încălcarea prevederilor legale care limitează achiziționarea autovehiculelor din fondurile operative ale Ministerului Afacerilor Interne strict la situații legate de folosirea lor în activități de urmărire penală a infracțiunilor de corupție”, scriu procurorii DNA.

După ce mașina cumpărată din banii de activități de urmărire penală anticorupție a fost livrată, ea a fost folosită exclusiv de Gabriel Oprea, în perioada 21 august – octombrie 2015, mai afirmă procurorii DNA în comunicat.