Bogdan Licu a primit luni aviz negativ de la CSM pentru funcția de prim-adjunct al procurorului general.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a avizat negativ numirea lui Bogdan Licu în funcția de prim-adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a avizat pozitiv numirea Mariei Magdalena Militaru în funcția de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a Adrianei Denisa Cristodor - ca procuror-șef al Secției urmărire penală și criminalistică din cadrul PÎCCJ.

Avizul CSM e consultativ.

În cadrul interviului, Bogdan Licu a declarat că procurorii ''au fost lăsați în pielea goală'' în urma deciziei Curții Constituționale prin care SRI nu mai are dreptul de a face interceptări în dosarele penale. Licu a propus înființarea unui singur serviciu de supraveghere în cadrul Ministerului Public, prin comasarea celor existente la Parchetul General, DNA și DIICOT.

"În acest moment, în majoritate, procurorii apelează la serviciul tehnic din cadrul Ministerului de Interne - DOS. Acolo sunt niște oameni de toată isprava, sunt oameni care doresc să facă treabă, conducerea Poliției a făcut eforturi foarte mari, disperate, ca să asigure un număr suficient de oameni și o bază materială și tehnică care să ne permită efectuarea activităților la un nivel cât mai mare, dar, din păcate, acest lucru cere foarte mult timp și un foarte mare efort. Din păcate, viața m-a învățat și mi-a arătat că acolo unde credeam că problemele sunt rezolvate și că sunt progrese ireversibile, anii care au trecut ne-au dovedit că lucrurile nu stau așa și un serviciu tehnic, la care să apeleze parchetul, în subordinea politicului, la un moment dat, poate reprezenta o vulnerabilitate. De aceea, eu sunt adeptul înființării unui singur serviciu tehnic în Ministerul Public, cu dotarea corespunzătoare, cu un sediu corespunzător și cu un personal calificat", a explicat el.