Șeful PSD a ajuns luni dimineață la sediul DNA din București pentru a fi audiat într-un dosar de corupție. El a părăsit sediul procurorilor după aproximativ 30 de minute.

UPDATE 4 Într-o conferinţă de presă la Palatul Parlamentului, Liviu Dragnea a respins cetagoric toate acuzaţiile, adăugând că unele au fost cercetate o dată.

El a mai spus că e "foarte curios" să afle ce grup infracţional a constituit în 2001.

Întrebat dacă s-a gândit la demisie, Dragnea a negat, precizând că a primit foarte multe mesaje de a nu ceda.

UPDATE 3 "Motivul prezenței jandarmilor acolo a fost acela de a asigura desfășurarea în condiții normale a activității insituției. Erau foarte mulți oameni prezenți în zonă, iar pentru a asigura desfășurarea normală, obișnuită a instituției, a fost nevoie de dispozitivul nostru în zonă. Obiectivul respectiv este asigurat cu pază de jandarmi, iar în spațiul public erau adunate, din câte am înțeles, aproape 50 de persoane", a precizat Georgian Enache, potrivit Agerpres.

El a menționat că au fost 10-15 jandarmi, care au legitimat câteva persoane, însă nu au fost date amenzi. 

UPDATE 2 Liviu Dragnea este acuzat de abuz în serviciu, constituire de grup infracțional organizat și fraude cu fonduri europene. Alte opt persoane sunt audiate la DNA. Printre acestea, Petre Pitiș, administratorul Tel Drum și Marian Fișcuci, acționar la Tel Drum și fost coleg de facultate cu Dragnea.

Acuzațiile DNA se referă la infracțiuni ce ar fi fost comise în perioada în care Dragnea era președintele Consiliului Județean Teleorman și vizează mai multe contracte suspecte.

UPDATE 1 Liderul PSD a părăsit sediul DNA după aproximativ 30 de minute. Potrivit unor surse judiciare, el este acuzat de abuz în serviciu. Nu a fost audiat, ci doar i s-au adus la cunoștință că este urmărit penal. Dragnea are calitatea de suspect.

Zeci de jandarmi l-au flancat pe Liviu Dragnea, astfel că presa nu a putut să se apropie pentru a-i pune întrebări legate de citarea lui la DNA.

Liderul PSD a fost așteptat în fața DNA și de un grup de susținători compus din membri de partid, parlamentari și chiar lideri ai PSD. Aceștia au declarat că au venit să îl îmbărbăteze pe Liviu Dragnea.

Printre susținători s-au aflat și vicepremierul Paul Stănescu, care spune că a venit în calitate de senator pentru a-l susține pe liderul PSD, deputaţii Claudiu Manda şi Andreea Cosma - ea însăşi cu probleme penale - , secretarul general al PSD, Marian Neacş, dar şi numărul 2 din partid, Niculae Bădălău.

"Credem că orice coleg aflat în impas are nevoie de susţinere şi o vom acorda tuturor. Ne-am întâlnit ieri la TSD si acolo am decis să fim prezenţi. Este vorba de un coleg, preşedintele partidului, şi primează prezumţia de nevinovăţie şi noi vom fi alături de dumnealui. Am venit să îl susţinem pe preşedintele nostru, nu am venit să luăm cu asalt, vom avea o manifestare cât se poate de paşnică", a spus Marian Neacşu, conform Digi24.

 

"Am venit să-l susțin pe Liviu Dragnea. În fața legii nu cred că trebuie să aibă nevoie de susținere (Liviu Dragnea, n.r.) și niciun cetățean nu are nevoie de susținere în fața legii. În fața presiunilor, atunci când vorbim de diferite instituții, și v-am spus cum a fost la Înalta Curte, cred că aceste lucruri nu ar trebui să se mai întâmple. Am venit și eu, și suntem și mulți alți colegi, să fim alături de domnia sa. N-am venit să declarăm ceva sau să creăm presiune",

 

a spus şi Manda, adăugând că a venit în fața sediului DNA din proprie inițiativă, fără ca Liviu Dragnea să aibă cunoștință despre gestul său și al celorlalți colegi.

În momentul în care a ieşit de la DNA, Liviu Dragnea a fost aplaudat de susţinătorii săi.

***** Știrea inițială

Liviu Dragnea, președintele Camerei Deputaților și șeful Partidului Social Democrat, a fost chemat încă de vineri, dar nu s-a prezentat deoarece era plecat din țară.

Potrivit unor surse judiciare, Dragnea a fost citat în dosarul Tel Drum.