Liviu Dragnea a ajuns vineri seara la Parchetul General, unde este audiat în calitate de martor în dosarul protestelor din 10 august.

UPDATE

La ieșirea de la Parchet, Dragnea a fost așteptat de mai mulți protestatari, care au scandat împotriva sa cât timp acesta a răspuns întrebărilor jurnaliștilor: ”Să vă fie rușine!”, ”Penalul, penalul!”, ”Cât de javră poți să fii, să gazezi niște copii!”.

”De unde sunteți atât de bogat?”, l-a întrebat o femeie. ”Unde-i bogăția mea? Nu v-ați săturat de atâtea minciuni?”, a replicat Dragnea.

El a susținut că n-a depus documente, ci doar a prezentat probe privind o tentativă de lovitură de stat la protestele din 10 august.

+++

Întrebat dacă este vorba de o audiere cu privire la  informațiile cu privire la finanțarea protestelor din 10 mai, liderul PSD a răspuns: ”Sper că aia e”.


Și șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, s-a prezentat în cursul acestei zile la Parchetul General, pentru a fi audiat, în calitate de martor, în dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august.

Pe 9 septembrie, Liviu Dragnea a susținut la Antena 3 că a auzit că vor apărea informații despre finanțarea externă a protestului din Piața Victoriei. 

La scurt timp a fost publicat un material pe Luju.ro, cu mărturia unui membru #rezist anonim care "rupe tăcerea și dezvăluie tacticile prin care s-au deturnat protestele democratice, în scopul dărâmării Guvernului și majorității parlamentare, prin lovitură de stat".

În urma așa-ziselor dezvăluiri, PSD a solicitat instituțiilor statului să investigheze de urgență informațiile ”de o gravitate excepțională” privind finanțarea externă a protestelor de stradă și premeditarea acțiunilor violente de la protestul Diasporei din 10 august.