Fostul președinte al PSD Liviu Dragnea a depus la Înalta Curte de Casație și Justiție o contestație în anulare împotriva deciziei prin care a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Potrivit site-ului Instanței supreme, contestația a fost înregistrată vineri, deocamdată nefiind stabilită data când va începe procesul, transmite Agerpres.

Contestația în anulare este o cale extraordinară de atac, însă deocamdată nu se știu motivele invocate de fostul lider social-democrat.

Pe 27 mai, Liviu Dragnea a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Conform rechizitoriului, Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menținerea ilegală în posturi a două angajate - Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica.

Cele două nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor de muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul Organizației PSD Teleorman, a arătat DNA.

Potrivit procurorilor, Dragnea a determinat-o pe Stoica să se angajeze și să fie remunerată în cadrul DGASPC Teleorman. El a mai fost acuzat că a contribuit, prin influența pe care o avea în calitate de președinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu și Anisa Niculina Stoica să fie menținute în funcție la DGASPC Teleorman.