Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat luni dimineață la DNA fiind citat de procurori, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, în dosarul în care este cercetat alături de fosta soție, Bombonica Prodana.

UPDATE 10:20 „Am toate șansele sa rămân liber pînă la alegerile parlamentare, chiar și într-un ritm foarte alert”, a declarat Dragnea la ieșirea din sediul DNA.

Acesta a mai spus că ar putea fi condamnat la închisoare pe viață pentru o asemenea crimă, că două angajate nu prea s-au dus la serviciu la o instituție pe care el nu o conducea.

Întrebat de jurnaliști, șeful PSD a mai spus că el ține inițiativele legislative ce ar schimba legiule justiției și nu le lasă să își urmeze cursul în Parlament.

Dragnea a mai criticat și denunțurile la DNA și a încercat să pună în balanță bunăstarea oamenilor cu denunțurile împotriva faptelor de corupție. „Românii, la un moment dat, trebuie să hotărască dacă în loc de alimentare cu apă, preferă un denunț, dacă în loc de o școală, preferă un dosar, dacă în loc de o pâine, o pâine mai bună, preferă niște cătușe”, a spus Dragnea, la ieșirea din sediul DNA.

Știrea inițială

Televiziunile de știri relatează că Dragnea stă la coadă să intre la DNA, unde la aceeași oră au venit mai multe persoane.

Printre acestea și medicul Alexandru Ciocâlteu, fost manager al Spitalului Clinic de Urgență "Sf. Ioan" din București, acuzat că ar fi primit diverse sume de bani de la reprezentantul unei firme în schimbul încheierii și derulării unui contract cu Spitalul ''Sf. Ioan'', susțin surse judiciare.

Anterior, potrivit unor informații făcute publice în urmă cu două luni, Dragnea fusese acuzat de procurori la de instigare la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și instigare la fals intelectual.

Conform procurorilor, în perioada 2006-2012, Liviu Dragnea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, respectiv de președinte al organizației județene a unui partid politic, „cu intenție, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman să își încalce atribuțiile de serviciu prin menținerea în funcție și implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiași instituții”.

Procurorii susțin că, în realitate, cele două persoane plătite de Direcția pentru Protecția Copilului și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.

În acest dosar este cercetată și fosta soție a lui Liviu Dragnea, Bombonica, dar și foștii colegi din conducerea DGASPC Teleorman pentru abuz în serviciu, ei fiind acuzați că au plătit din bugetul instituției oameni care nu au lucrat niciodată.