Președintele PSD, Liviu Dragnea, s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție și le-a promis jurnaliștilor că va face declarațíi la ieșire.

UPDATE:

La ieșirea de la DNA, Dragnea a declarat că a fost chemat de procurori pentru a i se aduce la cunoștință că s-a aprobat să primească o copie a dosarului în care este cercetat în format electronic.

"Am fost chemat în același dosar în care am fost chemat și ultima dată când ne-am văzut aici, ca să mi se aducă la cunoștință că mi s-a aprobat cererea, care inițial fusese respinsă, de a mi se pune la dispoziție dosarul scanat, adică pe suport electronic", a declarat Dragnea.

El a precizat, răspunzând unei alte întrebări, că se va prevala în continuare de dreptul la tăcere în dosarul "Tel Drum".

Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituire de grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni referitoare la fraudare de fonduri, fapte care ar fi fost săvârșite în dosarul "Tel Drum" în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman. 

********* Știrea inițială 

Surse judiciare au spus pentru Agerpres că, cel mai probabil, acesta ar urma să fie audiat în dosarul Belina.

Dragnea a spus că va da declarații la ieșirea de la DNA. "Eu vă spun că, dacă nu mă lăsați, o să vă acuze cei de la DNA ca obstrucționați justiția", le-a zis liderul PSD jurnaliștilor.

Întrebat de o jurnalistă dacă este dispus să facă acord de recunoaștere, el a răspuns: "Ce prostie ai spus? Poți să repeți, te rog ? De unde ai scos chestia asta? De unde ți-a venit? Cum să fac așa ceva ? Să recunosc vina pe care nu o am?".