Curtea de Apel București a desființat, luni, decizia Tribunalului București din 27 mai prin care a fost respinsă cererea lui Dragnea de eliberare condiționată din închisoare, procesul fiind mutat la Tribunalul Giurgiu, notează Agerpres.

Pe 27 mai, Tribunalul București respinsese cererea în care Liviu Dragnea solicita să fie eliberat din Penitenciarul Rahova, unde execută o pedeapsă de trei ani și jumătate primită în 2019 în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.

Înainte de decizia tribunalului, Dragnea a deschis un alt proces la Curtea de Apel București în care fostul lider PSD solicita strămutarea, de la Tribunalul București la un alt tribunal din țară, a procesului privind eliberarea sa condiționată din închisoare. Dragnea susținea că judecătorii de la Tribunalul București nu pot fi imparțiali în judecarea cererii sale, deoarece au semnat o petiție față de modificarea Legilor justiției, pe vremea guvernării PSD.

Deși decizia Tribunalului București era una definitivă, Curtea de Apel București a desființat-o, iar procesul se va muta la Giurgiu.

"Admite cererea de strămutare formulată de către petentul Dragnea Liviu Nicolae cu privire la dosarul nr.7901/302/2021. În baza art.74 alin.2 Cod proc.penală dispune strămutarea judecării contestațiilor formulate de către petentul Dragnea Liviu-Nicolae și de către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcția Națională Anticorupție împotriva sentinței penale nr.1025 pronunțată la data de 27.04.2021 de către Judecătoria Sectorului 5 București în dosarul nr.7901/302/2021 de la Tribunalul București la Tribunalul Giurgiu. În baza art.74 alin.5 Cod proc.penală desființează decizia penală nr.529 din data de 27.05.2021 pronunțată de către Tribunalul București - Secția I penală în dosarul nr.7901/302/2021. În temeiul art.74 alin.4 Cod proc.penală înștiințează Tribunalul București și Tribunalul Giurgiu despre admiterea cererii de strămutare. Fără cale de atac", se arată în hotărârea CAB.

Liviu Dragnea se află în penitenciar din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanța supremă la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Fostul lider al PSD a avut mai multe conflicte cu cei din conducerea Penitenciarului Rahova, intentând mai multe procese, pe motiv că nu este lăsat să muncească în atelierul auto al închisorii.

Conducerea penitenciarului i-a retras dreptul la muncă, după ce Dragnea a acordat un interviu online fostei sale consiliere Anca Alexandrescu, în prezent jurnalist la Realitatea Plus.

Ulterior, Dragnea a câștigat mai multe procese cu penitenciarul, instanțele stabilind că i s-au încălcat mai multe drepturi, printre care dreptul la muncă și la îngrijire medicală.