Administratorul fermei de porci deținută de fiul liderul PSD a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală și folosirea creditelor și bunurilor firmei în scopuri contrare acesteia. Alte patru persoane vor fi judecate pentru aceleași infracțiuni.

Procurorii de la Parchetul General l-au trimis în judecată pe Liviu Ilie Dragne, administrator la ferma de porci la care acționar a fost, o vreme, și fiul liderului PSD Liviu Dragnea. De precizat că între Dragne și Dragnea nu există legături de rudenie, dar ambii provin din aceeași comună din Teleorman.

Liviu ilie Dragne este acuzat de folosire, cu rea-credinţă, a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea, într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu.

În același dosar vor fi judecați și Ștefan Anton Moroșanu, Dumitru Mișu și Stefano Rossi, cu toții acuzați de evaziune fiscală, iar Aurelian Voicu are aceleași capete de acuzare ca Liviu Ilie Dragne.

În rechizitoriu, procurorii descriu pe larg faptele de care sunt acuzați cei cinci inculpați.

Conform unui comunicat al Parchetului General, „Ștefan Anton Moroșanu, în calitate de administrator al unei societăți comerciale specializată în organizarea şi producţia de concerte şi spectacole, la diferite intervale de timp, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus înregistrarea în contabilitatea acestei societăți a unor cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii nereale de prestări servicii, în baza a 33 facturi fiscale emise de 6 societăți comerciale, în valoare totală de 6.442.084 lei (din care 5.195.230 lei bază impozabilă și 1.246.854 lei TVA) prejudiciind astfel bugetul de stat cu suma totală de 2.078.091 lei, (echivalentul a 464.733 euro), din care 831.237 lei impozit pe profit și 1.246.854 lei TVA”.

Procurorii mai precizează că Stefano Rossi, în calitate de administrator al unei societăți comerciale specializată în operațiuni de mecanică generală, în perioada 2013 - februarie 2015, la diferite intervale de timp, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus înregistrarea în contabilitatea acestei societăţi a unor cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii nereale de bunuri/prestări servicii/execuție lucrări în baza a 28 facturi fiscale emise de 4 societăți comerciale, în valoare totală de 5.216.067 lei.

„Facturile fiscale în numele a două dintre cele patru societăți comerciale s-au emis de către Aurelian Voicu, care a acționat în calitate de complice. Totodată, Dumitru Mișu, în calitate de director general al unei firme specializate în creșterea porcinelor, în luna februarie 2014, în scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat, a dispus înregistrarea în contabilitatea acestei societăți a unor cheltuieli fictive, reprezentând achiziţii nereale de prestări servicii/execuție lucrări, în baza unei facturi fiscale emisă în numele unei societăți comerciale, în valoare totală de 3.082.045 lei”.

Procurorii îl acuză și pe Liviu Ilie Dragne că „în perioada 02.10.2015-17.08.2017, a folosit cu rea-credință bunurile sau creditul de care se bucură această societate, într-un scop contrar intereselor acesteia, prin dispunerea achitării de sume de bani în cuantum total de  43.041 lei (din care 30.175 lei venit net și 12.866 lei impozit pe salarii și contribuții sociale), pentru soția acestuia, fără ca aceasta să desfășoare în beneficiul firmei respective activitatea pentru care a fost remunerată urmare încheierii contractului individual de muncă”.