Armata susține că a pierdut actele secrete care au făcut posibilă avansarea în grad de locotenent colonel a lui Gabriel Oprea. Răspunsul MApN lasă loc de noi semne de întrebare în legătură cu legalitatea avnsării în grad a lui Oprea în timp record.

Jurnaliștii de la România Liberă au primit un răspuns greu de crezut în momentul în care au întrebat de documentele și legalitatea avansării în grad a fostului ministru al Apărării Gabriel Oprea. MApN a răspuns că nu mai găsește aceste documente în arhiva instituției, în condițiile în care acestea erau ținute la „secret”.

 NOTA: Sublinierea aparține jurnaliștilor de la România Liberă 

Jurnaliștii de la România liberă susțin că această avansare a fost ilegală, după un stagiu în vechiul grad de numai doi ani în loc de șase.

Adrian Rațiu, fost secretar general al Ministerului Apărării în perioada în care Oprea a fost avansat în grad de lt.col, susține că Ministerul se ascunde în spatele unor hârtii.

„Nu există în Armată ca vreodată să se fi semnat ceva și să se piardă sau să nu se găsească documentele. Nu există! Documentele sunt ținute în regim militar. Se ascunde ceva în spatele acestui lucru. Dacă era într-o arhivă civilă, se putea întâmpla. Dar la Armată, eu exclud așa ceva", a spus Rațiu.

Citiți aici întregul material al jurnaliștilor de la România Liberă