Considerat mâna dreaptă a primarului Daniel Băluță, directorul interimar al ADP Sector 4 a fost trimis miercuri în judecată, în stare de libertate, pentru înșelăciune în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii arată că, în perioada 2008 – mai 2020, Marian Goleac ar fi deținut pe nedrept funcțiile de director general adjunct interimar și director general interimar al SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 - ce are ca acționar principal Consiliul Local al Sectorului 4 -, obținând în acest mod un folos patrimonial necuvenit în cuantum de 1.762.610 lei.

”Cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă)”, explică procurorii anticorupție.

Conform statului de funcții al ADP 4 SA, Goleac ar fi putut ocupa doar funcții de execuție pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi, îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator, etc.

Până la data întocmirii prezentului rechizitoriu SC Amenajarea Domeniului Public (ADP) 4 SA nu a comunicat dacă se constituie parte civilă.