Un martor audiat de judecătorii de la Tribunalul Dolj susține că sumele de 100 de milioane de lei erau sume mici pentru Darius Vâlcov.

La ultimul termen desfășurat la Tribunalul Dolj în dosarul lui Darius Vâlcov, acuzat de corupție, judecătorii au audiat unul dintre martorii principali din dosar.

Lucian Șușală, fost apropiat al lui Darius Vâlcov, a povestit cum actualul consilier al premierului Viorica Dăncilă îi dădea des sume de bani, „mai mici” sau „mai mari”, pentru a fi investite în hotelul City din Slatina, relatează concretolt.ro.

Judecător: De la cine veneau acei bani cash?

Șușală: De la Darius Vâlcov.

Judecător: Erau sume mari pe care vi le trimitea?

Șușală: Erau și mai mici, de 100-200 de milioane, dar și mai mari, chiar 500 - un miliard de lei vechi.

Judecător: 100 de milioane erau sume mici?

Șușală: Da, doamna președinte, în comparație cu sumele băgate în hotel.

Darius Vâlcov, mâna dreaptă a premierului viorica Dăncilă și a liderului PSD Liviu Dragnea, fost primar la Slatina, a fost trimis în judecată de DNA pentru trei fapte de corupție.

Conform procurorilor, „în perioada noiembrie-decembrie 2012, Darius Vâlco, în calitate de primar al municipiului Slatina, i-a pretins unui om de afaceri - denunțător în cauză, aproximativ 10% din sumele încasate de societatea unui om de afaceri de la Primăria Slatina, în baza unui contract semnat anterior”.

DNA susține că în prima jumătate a anului 2013 a primit, în mai multe tranșe, printr-o firmă intermediară, suma de 2,1 milioane de lei, „astfel încât denunțătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului și să primească banii la timp pentru lucrările efectuate”.

Procurorii mai spun că acest contract avea ca obiect elaborarea studiilor de fezabilitate, proiectelor tehnice și execuția lucrărilor pentru izolarea termică a fațadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina, fiind în valoare de aproape 25 de milioane de lei.

DNA a investigat în acest dosar și un contract ce privea reabilitarea Centrului istoric al orașului Slatina, contract în valoare de peste 7,7 milioane de lei. „În luna iunie 2012, Darius Vâlcov a pretins de la administratorul firmei respective, printr-un intermediar, 10% din valoarea contractului, în schimbul semnării respectivului act de către autoritatea contractantă și efectuării la timp a plăților, iar, ulterior, a primit prin intermediul unor persoane suma totală de 450.000 lei”, mai arată DNA.

Darius Vâlcov ar fi cerut de la un om de afaceri 1,7 milioane de lei ca să intervină la Compania de Apă Olt SA pentru ca aceasta să facă plățile la timp către firma omului de afaceri într-un contract de reabilitare și extindere a rețelelor de apă și apă uzată în aglomerările Potcoava și Scornicești. Banii reprezintă 10 procente din prețul lucrărilor.

Banii au fost primiți în două tranșe în lunile septembrie 2014 și februarie 2015, mai spun procurorii.