Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu este vizat într-un dosar penal în care se anchetează numirea fiului vitreg în funcția de consul general la Strasbourg. Meleșcanu spune că nu știe de dosar, dar că numirea s-a făcut conform legii.

Parchetul General a început o urmărire penală in rem, după o plângere depusă pe numele său, cu privire la numirile consulilor generali.

Procurorii fac cercetări pentru folosirea funcției în scopul favorizării unor persoane și abuz în serviciu, după ce a fost depusă o plângere penală pe numele ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu.

Sesizarea penală este semnată de profesorul universitar Bazil Popovici, fost ambasador al României în Maroc și Portugalia, cel care a câștigat concursul pentru postul de consul general la Strasbourg.

„Am aflat din presă știrea că Parchetul General a deschis un dosar in rem în legătură cu numirea unui consul general la Strasbourg. Eu, personal, n-am fost informat în niciun fel în legătură cu chestiunea asta. Vreau să vă asigur că toate numirile de către Guvernul României, care se fac de către Guvernul României privind consulii generali, inclusiv a celui de la Strasbourg, s-au făcut cu respectarea tuturor prevederilor legale”, a declarat Teodor Meleșcanu pentru Agerpres.

Ministrul de Externe Teodor Meleșcanu și-a numit fiul vitreg, Sorin Adrian Pîrvulescu, consul la Strasbourg pe 28 iunie, în locul lui Sabin Pop, rechemat la București.