Procurorii care investighează cazul dezinfectanților diluați livrați de firma Hexi Pharma spitalelor din România ridică joi documente legate de aceste contracte de la aproximativ 300 de spitale.

Procurorii de la Parchetul General ridică avize, caiete de sarcini, contracte și acte adiționale care privesc modul în care cele 300 de spitale au acordat contracte firmei Hexi Pharma.

Procurorii spun că în acest dosar directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost instigată de Dan Condrea să comercializeze produsele diluate. De altfel, spun procurorii, Flori Dinu știa că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, dar, cu toate acestea, a coordonat întreg personalul care le-a promovat și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale.

De altfel, instanța a decis arestarea la domiciliu a directoarei Hexi Pharma, Flori Dinu.

„Florin Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, susțin procurorii.

Parchetul General mai arată și că prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se cifrează la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.

„Probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpata Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli", au mai precizat procurorii.